Balkan – Noord

De wereld bestaat uit 196 landen. Give or take; er komt er wel eens eentje bij of er valt eentje af (? weet eigenlijk niet of dat ooit is gebeurd). En van al die landen hopen wij er zoveel mogelijk te mogen zien. Met Europa zijn we al een heel eind. We hebben nu 31 van de 50 Europese landen bezocht. Maar vooral landen aan de westkant van Europa. Dus wordt het tijd om de oostkant te gaan bekijken.

In 2016 waren we al in Roemenië en Bulgarije. Dat is erg goed bevallen. Dus gaan we nu verder met de Balkan-landen. Ik had een rondje door 7 landen bedacht, waaronder Albanië en Kosovo. En ik had bedacht om met Ryanair te vliegen. Dus op zoek naar handige vluchten in één van die 7 landen. Dat wordt een vlucht van Weeze naar Nis, in Servië. Weeze wordt ook wel Düsseldorf-Weeze genoemd. Geen idee waarom, want Düsseldorf ligt er echt nog een eindje vandaan. Ik zou het niet willen fietsen in elk geval. Tenminste, niet met bagage. Anyhow. Nis in Servië. Voor €177,44 vliegen we daar naartoe.

Als je wilt rondreizen, is een auto erg handig. Dus op zoek naar een huurauto. En dat blijkt een gedoetje…. In eerste instantie boekte ik een auto bij Billiger Mietwagen, met de vraag of we daarmee naar alle gewenste landen mochten. Na een klein eeuwigheidje krijgen we als antwoord dat dat mag. Hmm, ik vertrouw het toch niet helemaal. Dus heb ik zelf maar even contact opgenomen met Budget, waar de auto uiteindelijk vandaan moet komen. Naar Albanië? Nee hoor, dat mag niet! Dus… Snel annuleren bij Billiger. En bellen met AutoEurope. Een hele aardige jongen is voor me gaan zoeken bij welke maatschappij ik waar naartoe zou mogen. We komen uit bij Avis. Ook die willen niet dat je naar Albanië en Kosovo reist. Okay, dan laten we dat zitten. Als ik maar zeker ben dat we wel érgens de grens over mogen. En dat mag. Daar hebben we een groene kaart voor nodig. Die kunnen we erbij huren. We betalen dan €217,- voor de autohuur en €70,95 voor de kaart.

Ziezo, nu kan ik een definitieve route bedenken. Door Servië, Bosnië-Herzegovina, Kroatië en Montenegro. Dat lukt. Nieuwsgierig wat het is geworden? Gauw verder lezen dan!


De route:

 


Reacties zijn gesloten.