Belize

Tijdens onze cruise in 2018 naar de westelijke Caribbean leggen we aan in Belize City. En hebben we de kans om een indruk te krijgen van het land. Belize ligt in Noord Amerika, werelddeel-wise. Het is een officieel land, maar heeft wel Elizabeth als staatshoofd. Net als Canada, Australië en nog een hele ris landen en gebieden. Ja, die Engelsen waren goed in Risk spelen!

Belize heeft een grote bezienswaardigheid: The Great Blue Hole. Inderdaad, een Groot Blauw Gat. Volgens Jacques Cousteau is het 1 van de 5 beste plekken ter wereld om te duiken. Wij doen niet aan duiken. Of snorkelen. De andere optie om het rif te bewonderen, is vanuit de lucht. Want dan zie je pas echt de pracht van het blauwe geheel. Dat kost nogal wat. En is best een beetje lastig te regelen, als je met een cruiseboot komt.

Dan blijft over: Maya tempels. Daar hebben ze een hoop van in Belize. Belize staat namelijk bekend als het episch centrum van de oude Maya wereld. Ooit bood het plek aan meer dan 2 miljoen Maya’s. Veel bewoners van Belize stammen dan ook af van de Maya’s. De Maya’s waren erg ijverig in het bouwen van tempels, piramides en andere bouwsels. Daar is gelukkig het een en ander van bewaard, als archeologische sites. Die kun je bezoeken. Dus dat hebben wij gedaan in Belize.

Nieuwsgierig of dat leuk is? U leest het in het reisverslag en ziet het op de foto’s:


Reacties zijn gesloten.