Dagje Brugge, België

Niet ver over de grens ligt het Belgische Brugge. Brugge heeft een historisch centrum, dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En volgens zeggen kun je je er prima een dagje vermaken. Nou, dan doen we dat toch?

We hebben met kennissen uit Kasterlee afgesproken. Omdat we niet te laat op pad willen, maar ook geen zin hebben om achterlijk vroeg op te staan, slapen we de nacht ervoor in een hotelletje in Kasterlee. Ideaal.

Als je bij Brugge aankomt, kun je het beste bij het station parkeren. Dan loop je zo naar de historische binnenstad. En in de historische binnenstad vind je…. Historische gebouwen, jawel. En water. En het Begijnhof.

En dat bekijk je tijdens een wandeling langs al die mooie gebouwen. Dorst gekregen? Bij lekker weer vind je vast wel een gezellig terras om iets te drinken. Lekkere trek? Komt mooi uit, want Brugge is Hoofdstad van de Chocola! Je vindt in Brugge meer dan 50 chocolatiers.

Moe geworden van het lopen? Neem dan paard & wagen. Vanaf de markt word je in een half uur langs de highlights van Brugge gereden. Of pak de boot. Er zijn 5 aanlegplaatsen in Brugge, waar je kunt inschepen voor een tochtje van een half uur door Brugge.

Honger gekregen? Je kunt hier prima eten! Brugge heeft een respectabel aantal toprestaurants, al dan niet met een Michelin-ster.

Brugge

Wij hebben ons in elk geval prima vermaakt in Brugge en gaan vast nog een keer terug!


… en dat klopt! Het dagje hierboven was in 2006. Zeventien jaar later, met Pasen in 2023, gaan we terug. Nu met zijn tweetjes, als onderdeel van ons Weekendje Brugge & Gent.

Reacties zijn gesloten.