Denemarken

Uit de oude doos: onze vakantie naar Denemarken in 2005. We stonden aan het begin van onze reiscarrière. Dit was het eerste jaar dat ik een digitale camera bezat. Daarvoor deed ik dat nog allemaal analoog. Ook hield ik nog geen reisverslagen bij. Maar wel fotoalbums. Dit reisverslag is jaren later (het is nu 2016) gemaakt. Met behulp van dat album, een beetje geheugen en de foto’s. Waarvoor mijn excuses.

Het fotoalbum begint met: “We hebben zin in een vakantie. Niet te ver, niet te lang, niet te warm, want het is hartje zomer. Dus: Denemarken! Ik kom een goede aanbieding tegen bij Oad, genaamd het “Deens Drieluik”. We overnachten in Deense Kro’s. Dat zijn authentieke hotels, vaak van oorsprong een herberg, en meestal gevestigd in een historisch pand. We doen er 3, in 3 verschillende plaatsen en in 3 verschillende delen van Denemarken. Want Denemarken bestaat uit 3 eilanden (waarvan 1 eigenlijk een schiereiland is): Jutland, Funen en Seeland. En op elk slapen we 2 nachten.

We gaan natuurlijk met eigen auto. Het is maar een uurtje of 6 rijden naar de eerste bestemming, dus dat is prima te doen. Als we de auto hebben ingepakt, kunnen we.”

Nou, en zo is er toch nog een reisverslag. En natuurlijk de foto’s!


Reacties zijn afgesloten.