Istanbul & Oostkust USA

Wij willen weer naar Amerika! De laatste keer was vorig jaar januari / februari, dus als we in oktober weer gaan is het al bijna 2 jaar geleden dat we hier waren. Het wordt wel weer eens tijd om te gaan.

Omdat we begin dit jaar al 3 weken naar Azië & Arabië zijn geweest, hebben we helaas maar 2 weken vakantie. Maar dat is prima voor de oostkant. Kunnen we eindelijk eens naar Boston. Daar zijn we namelijk al wel een paar keer langs, maar nog nooit naartoe geweest. Dus ga ik op zoek naar tickets. De voordeligste vind ik bij Turkish Airlines. Die zijn lid van de Star Alliance, waar wij airmiles sparen. Nadeel is wel dat je dan eerst naar Istanbul moet vliegen. Dat is de andere kant op. Hoewel, nadeel…..? Als we direct doorvliegen naar Boston, hebben we een redelijk ongelukkige overstap in Istanbul. Te lang om op het vliegveld te blijven, te kort om er op uit te gaan. Tenzij we er een stopover van maken…. We zijn nog nooit in Turkije geweest. Een stopover is nauwelijks duurder en zo betalen we voor 2 tickets €1078,-. We blijven 2 nachten in Istanbul, zodat we een volle dag hebben om de stad te bekijken.

Dan Amerika. Daar komen we 2 dagen later aan. We hebben er een auto nodig en voor €370,- boek ik een Nissan Maxima (or similar) via AutoEurope. Nu nog een reisplan. We maken er een stedenreis van. Na Istanbul komen we aan in Boston. Daar blijven we ook 2 nachten, dus een volle dag voor de stad. Nou, we blijven niet IN Boston, want dat is belachelijk duur. Schijnt zo’n beetje de duurste stad van Amerika te zijn. Dus boek ik een hotel net buiten de stad. Nemen we wel de metro naar Boston, scheelt een hoop geld. En dan zitten we meteen in de goede richting als we aan onze rondreis beginnen. We weten namelijk nog van vorige keren dat het verkeer rondom Boston een hel is.

Van Boston rijden we naar New Hampshire en Vermont, voor hopelijk een prachtige Fall Foliage. Zo wordt het verkleuren van de bomen genoemd en dat is hier in oktober altijd schitterend. Dan via de Catskills naar North Wales, waar tante Peggy woont. Daar blijven we weer 2 nachten. Van North Wales gaan we naar Washington DC, waar we 3 nachten blijven. Dan naar New York, 2 nachten, en tenslotte weer naar Boston. En zo zijn 2 weken gevuld!

Omdat het al zeker is waar we wanneer willen zijn, boek ik voor de verandering eens alle hotels van te voren. Dat is geheel tegen onze gewoonte in, we zijn echte bonnefooiers in Amerika.

Tja, dan is het allemaal wel geregeld. Oh nee, wacht, in 2015 hebben we voor Turkije nog een visum nodig en onze ESTA voor Amerika is ook alweer verlopen. De ESTA is je toestemming om naar Amerika te reizen. En als je dan het land in mag, krijg je een toeristenvisum, de Visa Waiver. Daarmee mag je maximaal 90 dagen in het land blijven. Tegenwoordig regel je dat allemaal online. Grappig feitje: de Amerikaanse ESTA voor Amerika is goedkoper dan het visum voor Turkije…. Voor Amerika betalen we 14 dollar, dus €12.60 per persoon, voor Turkije 20,35 dollar, oftewel €18,55.

Tot slot regel ik nog een hotel vlakbij Schiphol. Kunnen we lekker normaal slapen de avond vooraf en hebben we een plek om de auto te parkeren. Een park-sleep-fly bij het Bastion Hotel in Hoofddorp kost €80,50.

Tijd voor een nieuw avontuur. Gaat u mee?


De route:

Reacties zijn afgesloten.