Bulgarije & Roemenië

Voor een korte vakantie tussendoor wil ik graag naar Kroatië en omstreken. Ik heb al een route in mijn hoofd en een kostenberekening gemaakt. Als we weten wanneer we willen gaan, ga ik de tickets boeken. Bij Ryanair, die we graag gebruiken voor de vakanties dichter bij huis. Maar dan blijken de tickets naar Kroatië opeens een heel stuk duurder te zijn geworden. Ja, daar houden we natuurlijk niet van! Dus kijk ik naar alternatieven in de buurt.

Kijk, Boekarest in Roemenië is veel goedkoper. Voor 2 tickets met alles erop en eraan (ingecheckte koffer, priority seats & boarding) zijn we €202,75 kwijt. Dat scheelt de helft met Kroatië. En Roemenië ligt… niet in de buurt van Kroatië. Who cares, we zijn er nog niet geweest, dus die kan dan mooi worden toegevoegd aan onze “Been there!”-lijst. Roemenië it is!

Onder Roemenië ligt Bulgarije, boven Roemenië ligt Moldavië. Als we toch in de buurt zijn… Eén klein dingetje: het is niet automatisch toegestaan om met je huurauto naar deze buurlanden te gaan. Dus moet ik op zoek. Ik vind een fatsoenlijke auto waarmee we – tegen bijbetaling voor extra verzekeringen en groene kaarten – de grenzen over mogen. Kosten: €380,- inclusief alles.

Het blijkt lastig om een goede reisgids te vinden. Gelukkig vind ik wel 2 gedetailleerde wegenkaarten van alle drie de landen. Voor het maken van een mooie route en noteren van leuke bezienswaardigheden sla ik dan maar aan de Google.

Hotels zoek ik op de route uit en boek ik via mijn vertrouwde Booking.com. En oh ja, we vliegen vanaf Brussel Charleroi. Dat is een kleine 200 kilometer rijden. Daarom slapen we de avond voordat we vliegen, vlakbij het vliegveld. Wel zo relaxed. De auto kan er ook blijven staan en we worden gebracht en gehaald naar/van het vliegveld. Dat kost ons €80,-.

Hoe dichter bij de vertrekdag, hoe nieuwsgieriger we worden naar deze vakantie. We vinden het ook wel een beetje spannend… Laten we maar gauw gaan. Gaat u mee?


De route:

Reacties zijn gesloten.