Stedentrip Rome, Italië

Met kerst gaan we graag naar een stad in Nederland. Beetje de toerist uithangen in eigen land. De eerste keer was in 2010 in Delft. 2011 brachten we kerst in Groningen door en 2012 in Rotterdam. In 2013 hebben we een jaartje overgeslagen, omdat we de maand erop al op vakantie gingen naar Hawaii. Maar nu, kerst 2014, wordt het weer tijd.

We twijfelen tussen Amsterdam en Leeuwarden. Omdat we dit jaar 4 vrije dagen achter elkaar hebben – kerst valt op donderdag en vrijdag – kijk ik ook nog even naar bestemmingen buiten Nederland. Berlijn bijvoorbeeld. Of Rome. De hotels in Nederland zijn namelijk nogal duur. Zó duur, dat een weekend Rome, inclusief vlucht, even duur is als een weekend in Nederland… Nou, die keuze is snel gemaakt: wij gaan naar Rome! Daar zijn we nog nooit geweest. Ja, wel in Italië, maar niet in Rome. En niet in Vaticaanstad. Dat is een land en dus een nieuwe op onze lijst van “Been there’s”.

Met kerst is het er qua weer prima uit te houden. Graadje of 13, kans op zon en ach, misschien eens een buitje. We vliegen met Alitalia vanaf Brussel. Dat scheelt bijna €150,- met Amsterdam. Het ritje kost ons €210,- met zijn 2-en. We hebben een ochtendvlucht. Omdat we niet van stress houden (vooral niet ’s ochtends), slapen we kerstavond vlakbij het vliegveld. Ik heb een Park, Sleep, Fly geboekt bij Ibis Budget en dat kost ons €62,20.

Voor de overnachtingen in Rome had ik eerst een leuk hotel gevonden vlakbij het Vaticaan. Maar dat bleek toch wat lastig bereikbaar met openbaar vervoer. Moet je eerst met de bus vanaf het vliegveld, overstappen, andere bus die bekend staat als zakkenrolbus…. Klinkt allemaal als veel gedoe. En wij houden ook niet van gedoe. Dus heb ik toch maar een ander hotel gekozen, het Buanotti Home vlakbij Termini Station. Dat is het hoofdstation van Rome en het heeft een rechtstreekse verbinding met bus of trein van en naar het vliegveld. Oh ja, want Fiumicino Airport ligt een kilometertje of 35 buiten Rome-stad.

We hebben dus vervoer naar de stad nodig. We kunnen kiezen uit bus of trein (en natuurlijk taxi e.d.). Trein is sneller, maar duurder. Bus is een rechtstreekse verbinding zonder stops en ik heb het idee dat de bus makkelijker is met bagage. Want dat gooi je onderin de bus. De trein heeft volgens mij geen onderin. Het wordt dus de bus, voor slechts 8 piek per persoon voor een retourtje.

De dag voor kerst moet ik nog even werken, maar mag ik vroeg naar huis. Kunnen we ook vroeg eten en om 7 uur naar Brussel rijden. Kerstavond brengen wij door in ons hotel in Brussel, ter voorbereiding op hopelijk een mooi weekend!


Reacties zijn gesloten.