Alaska & Canada

Dit jaar is best een speciaal jaar voor ons. Janneke wordt voor de 10e keer 30 (…), we zijn 20 jaar samen waarvan 13 jaar getrouwd – ja, voor ons is dat een speciaal getal, we zijn namelijk op (vrijdag) de 13e getrouwd. Tijd voor een feestje! Wie nu denkt te worden uitgenodigd, die moeten we teleurstellen, want we vieren dat feestje lekker met zijn tweeën. Of eigenlijk is dit gewoon een excuus om dit jaar qua vakantie eens aardig uit te pakken…..

We willen namelijk heel graag naar Alaska. Maar dat is ietsje duurder dan andere Amerikaanse bestemmingen – uitgezonderd Hawaii dan. Dat komt vooral door de vliegtickets. Het is namelijk verdomd ver vliegen, dus zijn de tickets ook niet goedkoop. Verder liggen de hotels er wat minder voor het oprapen. Overnachten zal ook ietsje meer kosten dan we gewend zijn. Als we er dan toch geld tegenaan gaan gooien, dan doen we het meteen goed. Alaska moet je namelijk ook vanaf het water zien. Dat gaat perfect met… een cruiseboot!

Toe maar; en hoe gaan we dat allemaal doen en wat kost dat? Nou:
Na shoppen, zoeken, wachten, piekeren, sla ik toe op de tickets als ze onder de € 900,- per ticket komen. Ik koop ze bij World Ticket Center en ben totaal € 1.679,- kwijt. Voor dat geld hebben we heen een ticket Amsterdam -> Washington DC -> Seattle -> Anchorage en terug een ticket Vancouver -> Toronto -> Frankfurt -> Amsterdam. Huh? Terug van Vancouver? Ja, want aan het einde maken we die cruise, van Alaska naar Vancouver. De cruise boek ik bij Captain Cruise en daarvoor zijn we totaal € 1.182,- kwijt. Dat is voor een volpension cruise van 8 dagen, maar zonder eventuele excursies, met Princess Cruises.

De cruise is aan het einde, maar we beginnen met een rondreis door Alaska. Daarvoor hebben we ten eerste een auto nodig. Die vind ik het voordeligst bij een Duits online reisburo, genaamd Dertour. We hebben voor 10 dagen een auto nodig en dat wordt er eentje uit de standaard SUV-klasse. Hiervoor betalen we € 370,-. Dertour is slechts een tussenpersoon; de uiteindelijke verhuurder blijkt Hertz te zijn.

Oh, en om rond te reizen, is een kaart wel handig. Daar hebben de Alaskans iets geweldigs voor: The Milepost. Dat is de bijbel voor iedereen die in Alaska wil rondreizen. In dit dikke boek is elke route / snelweg / bijweg beschreven van mijlpaal naar mijlpaal. Onmisbaar bij het plannen van een rondreis èn onmisbaar onderweg, omdat het zeer gedetailleerd is. Deze bijbel kun je gewoon bij Bol.com bestellen; er komt elk jaar een nieuwe versie uit.

De overnachtingen boeken we deze keer vooraf. Want er zijn er niet zoveel. Er zijn ook niet zoveel snelwegen. De route ligt daarom ook aardig vast. Kan dus makkelijk.

Even checken: vluchten geregeld, cruise geregeld, auto geregeld, hotels geboekt. We kunnen; reist u mee?


De route:

Reacties zijn afgesloten.