Laos

Lang niet zo populair als buurlanden Thailand en Vietnam, minstens zo gaaf: Laos. Prachtig mooi, fijne relaxte sfeer, heerlijke steden. Hoofdstad Vientiane heeft nog echt die Franse invloeden vanuit de koloniale tijd. Dat betekent dat je er leuke koffietentjes en restaurantjes hebt.

Voor een hoofdstad is het maar klein. Er wonen slechts zo’n 550.000 mensen. Je kunt er prima wandelen, want de meeste bezienswaardigheden liggen bij elkaar en binnen loopafstand. Alleen het symbool van Laos, de tempel Pha That Luang, ligt wat verder weg. Gelukkig zijn er genoeg tuktuks te vinden. Of huur een fiets, ook leuk.

Vanuit Vientiane is een uitstapje naar het Boeddha Park Xieng Huang een aanrader. In dit bijzondere en best wel gekke park kun je je prima een halve dag vermaken – dat is inclusief de reistijd heen en terug. Als je gaat, neem dan vooral een portie kokospoffertjes: heerlijk!

Eén van de mooiste watervallen die we ooit zagen, ligt vlakbij Luang Prabang. De Kouang Si waterval staat minstens in mijn top 5. Wij gingen er vanuit Luang Prabang met een luxe wagen naartoe. Een rit van 30 kilometer in een oncomfortabele tuktuk, over zeer slechte wegen sprak ons namelijk om de een of andere reden minder aan…

Luang Prabang is sowieso een aanrader. Blijf er gerust een paar dagen hangen, want het is er heerlijk relaxt. Hoewel er veel toeristen rondlopen, voelt het niet heel toeristisch aan. Er hangt gewoon een gemoedelijke sfeer. Ook hier vind je allemaal leuke koffietentjes, bakkerijtjes en restaurantjes. En verder kun je de prachtige koloniale gebouwen bewonderen.

Wij bereikten Laos per slowboot vanuit Thailand. Een heerlijke manier om over de Mekong rivier te reizen. Je kunt kiezen uit de backpackersversie of de luxere versie. De tocht duurt 2 dagen en onderweg slaap je in het gehucht Pakbeng. Volgens mij is dat ook het enige bestaansrecht van het plaatsje, want behalve de olifantenopvang aan de overkant heb je hier verder niets.

Oh, er schijnt ook een snelle boot te gaan, die er 1 dag over doet. Ik heb er foto’s van gezien en verhalen over gehoord: ik zou het niet doen… Gevaarlijk, heel lawaaierig en je kunt onderweg niet bepaald genieten van de omgeving.

Wij hebben genoten van ons verblijf in Laos. De details hiervan staan natuurlijk in het reisverslag en zijn te zien op de foto’s!


Reacties zijn gesloten.