Oman

Als je aan leuke vakantiebestemmingen denkt, is Oman misschien niet het eerste land dat in je op komt. Je hoort er hier niet veel over, dus is het denk ik bij weinig mensen bekend wat er te zien of te doen is. Wij hadden al veel eerder over Oman gehoord. Het is namelijk wel een beetje een speciaal land voor ons. Komt doordat Pa Eysbroek daar heeft gewerkt. En dus gewoond. Want anders worden de dagen zo lang, als je op en neer moet…

Toen wij in 2015 naar Oman gingen, vond hij dat dan ook geweldig! Hij was erg benieuwd hoe wij het vonden. Dus hebben we na terugkomst verhalen en ervaringen uitgewisseld. Helaas is Pa in augustus 2015 overleden. We zijn dan ook blij dat we dit nog met hem hebben kunnen delen!

Nu waren we tijdens die vakantie niet alleen maar in Oman. En daar waren we niet erg lang. We waren er eigenlijk maar 1 dag, tijdens onze cruise van Singapore -> India -> Oman -> Dubai. We legden aan in de stad Muscat en hadden de hele dag om er rond te kijken. En dat was erg aangenaam. Dus zijn we nog een keer terug gegaan. Naar Oman. In 2017.

Ook weer als onderdeel van een rondreis, dat wel. Maar nu per auto, van Dubai naar Khasab. Dat is een plaats en ligt in de provincie Musandam. En dat ligt een beetje gek, die provincie. Het ligt namelijk op het bovenste puntje land, boven de UAE, de Emiraten. Niet verbonden met de rest van Oman, wat een veel groter deel is. Maar daardoor is het een ideale weekendbestemming vanuit Dubai. Weer hebben we genoten van onze tijd in Oman!

Nieuwsgierig wat we in beide vakanties hebben gedaan in Oman? Al was het maar omdat dat rijmt? Lees dan 1 van onderstaande reisverslagen. Of allebei, dat mag natuurlijk ook. En anders hebben we ook de foto’s nog…

Have fun!


Reacties zijn gesloten.