Stedentrips Istanbul, Turkije

De grootste stad van Turkije (maar niet de hoofdstad, dat is namelijk Ankara) ligt op de grens van Europa en Azië. De rivier de Bosporus vormt de scheidslijn tussen de 2 continenten. Of eigenlijk tussen de 2 tektonische platen waarop Europa en Azië liggen. En daardoor heb je in Istanbul soms een aardbeving. Maar ook zonder botsende platen kan het er donderen. Turkije is niet het meest stabiele land en in Istanbul wordt nog wel eens een meningsverschil uitgevochten. Zoals in 2016, toen een staatsgreep tegen president Erdogan werd gepleegd.

Maar laat dat u niet weerhouden om deze prachtige stad te bezoeken. Want het is een fantastische bestemming voor een stedentrip. Er hangt een prettige sfeer, er zijn schitterende bezienswaardigheden en je kunt er heerlijk eten. Bijna het hele historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En terecht!

Het oude centrum is redelijk compact, waardoor de bezienswaardigheden prima te belopen zijn. Voor wie een andere blik op de stad wil werpen, is een boottocht over de Bosporus een aanrader. Heerlijk relaxed op het bovendek zie je de Blauwe Moskee, Hagia Sophia, Topkapi Paleis en nog veel meer. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar misschien kunt u beter de reisverslagen lezen. Of de foto’s bekijken, altijd leuk natuurlijk!

Sinds maart 2020 heb je als Nederlandse geen visum meer nodig voor Turkije. Maar aangezien situaties altijd kunnen veranderen: check dat even voor je gaat!


Reacties zijn gesloten.