Florida & Bahama’s

Na 3 reizen door Amerika kunnen we best stellen dat het Amerika-virus ons te pakken heeft. We hebben inmiddels besloten dat we alle staten van Amerika willen zien. Dat zijn er 50, dus we hebben nog even te gaan. Sommige staten moet je plannen, omdat het natuurlijk niet overal het hele jaar lekker weer is. Florida bijvoorbeeld: daar wil je middenin de zomer niet zijn. Veel te warm en vooral veel te hoge luchtvochtigheid. Aan het einde van de winter is het er perfect.

Dus maken we plannen voor februari. En kunnen we de reis gaan invullen. Andy heeft al eens geroepen dat cruisen hem wel leuk lijkt. Ik weet niet hoor… Is dat niet vreselijk duur? En is het wel iets voor ons? Als je het niet probeert, kom je er natuurlijk niet achter. Dat het vreselijk duur is, blijkt enorm mee te vallen. Ik vind een korte cruise naar de Bahama’s: 4 nachten / 5 dagen, voor €660,-. Dat is voor ons 2-en, voor een volpension cruise. We varen met Royal Caribbean, op de “Majesty of the Seas”. Het mooie van deze cruise is dat je ’s nachts vaart en als je wakker wordt, ben je op de Bahamas! Dat klinkt natuurlijk wel erg fijn.

We hebben ook nog wat familie & vrienden in Florida. Die gaan we ook meteen bezoeken. Oom Han bij Fort Meyers, vrienden Edwin & Priscilla in Orlando en nichtje Corrie in Kissimmee. En als we daar zijn, komen Pa Eysbroek & Gerda er ook aan, net als oom Winnie en tante Hely. Een kleine familiereünie dus.

Dan hebben we nog wat basics nodig. Vliegtickets boeken we bij United Airlines en kosten ons €894,- voor 2. We vliegen heen op Miami en terug van Orlando. Voor de 1e nacht in Miami heb ik geboekt bij Red Roof Inn, voor €68,-. Als we terugkomen van de cruise hebben we een auto nodig. Dat wordt een Chevy Trailblazer, voor €240,- geboekt bij Sunnycars.

Als we aan de mensen in onze omgeving vertellen dat we gaan cruisen, horen we meestal een verbaasd “Cruisen? Dat is toch niks voor jullie?” Hoe dichter we de vertrekdatum naderen, hoe meer we daar zelf ook aan beginnen te twijfelen… Straks zijn er inderdaad alleen maar 80-jarigen aan boord… En vinden we het helemaal niks… Benieuwd hoe het is bevallen? U leest het in het reisverslag en ziet het op de foto’s!


De route:

 

Reacties zijn gesloten.